Boligens rum

Lyset i en bolig skal understøtte rummets funktion og stemning over tid. Her kan du gå på opdagelse i boligens rum og få inspiration til belysning.

Lag af lys i boligen

Her kan du læse mere om, hvad der er vigtigt at have for øje
i planlægningen af god belysning i boligen.

KØKKENET

I køkken-alrummet skal lyset især opfylde to centrale funktioner. Der skal være god funktionsbelysning til arbejdet i køkkenet, samt stemningsfuld, rumskabende belysning ved stuebordet. I tillæg hertil skal funktionerne bindes sammen med god rumlig, baggrundsbelysning som skaber harmonisk sammenhæng i det samlede rum.

Stuen

Når der vælges lys til stuen, er stemningen særlig vigtig. Belysningen skal understøtte både sociale sammenkomster og den daglige afslapning samt skabe en hyggelig og hjemlig atmosfære. Lampens udforming skal være i harmoni med indretningen, og især lysets kvalitet skal være i højsædet.

Badeværelset

Lyset på badeværelset har potentiale til at løfte rummet fra et funktionsrum til et luksuriøst og afslappende rum, som skaber velvære i dagligdagen. Lad forskellige lag af lys gøre det hyggeligt, såvel som funktionelt. 

Værelser

Lyset i soveværelset skal være roligt og afbalanceret. Det er vigtigt med flere lag af lys, så man kan gøre sig klar til dagen om morgenen, og falde til ro om aftenen. 

Hjemmekontoret

På hjemmekontoret er belysningen afgørende, når det kommer til at skabe en zone der understøtter fokus og koncentration. Her skal findes den rigtige belysning til at skabe de bedste omstændigheder for en god og produktiv arbejdsdag. 

Forbindelser

I forbindelsesrum, såsom entreer og gange, giver lyset mulighed for at skabe en god overgang til næste rum og skabe sammenhæng mellem hjemmets forskellige zoner. Her er samtidig ofte mulighed for at udstille kunst, som også kræver ekstra omtanke for lyssætningen.